Arhiva

OTVOREN PROIZVODNI POGON FIRME „ZLATNI MED“

zlatni med 1

U sklopu programa obilježavanja Dana općine Sanski Most, jučer je otvoren pogon za proizvodnju pčelinjih pogačica koji će raditi u sklopu preduzeća „Zlatni med“. Ovome svečanom događaju prisustvovali su predstavnici društveno političkog života Sanskog Mosta, a pogon je svečano u upotrebu pustio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Šemsudin Dedić.

zlatni med 3

Ono što je značajno istaći je činjenica da je zaposlenje u ovom pogonu dobilo sedam osoba i radi se o licima s invaliditetom, a projekat zapošljavanja pomogao je Fond za zdravstvenu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida FBiH. Ministar Dedić je istakao zadovoljstvo realizacijom ovog projekta rekavši kako je u toku priprema federalnog zakona o pčelarstvu kojim će zakonski biti uređena ova oblast. Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, rekao je kako podrška lokalnih vlasti, kada je riječ o realizaciji ovakvih projekata, nikada neće biti upitna, budući da pčelarstvo na prostoru Općine Sanski Most proteklih godina postaje perspektivna privredna grana.

zlatni med 4

Prisutnima se obratila i direktorica ove specijalizirane firme, Ajlina Jakupović, te istakla, kako planiraju ostvariti poslovnu saradnju s velikim brojem kooperanata što će u konačnici doprinijeti ekspanziji pčelarstva na ovim prostorima. Inače, u sklopu firme „Zlatni med“ od prošle godine radi specijalizirana prodavnica proizvoda na bazi meda i pčelarske opreme, a pored postrojenja koje je svečano pušteno u rad, u ovoj firmi planiraju pokretanje i još nekih proizvodnih djelatnosti vezanih za preradu i pakovanje meda. Osnivač i vlasnik ove firme je udruženje „Eko med“.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

PP

Vodostaj rijeke Sane

univeritetBIHAC

Karta grada

KartaMALA

Industrijska zona

Sejkovaca

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI