Direktor škole: OŠ MAHALA- Meho Batić 061-619-556
Pedagog škole: Dženita Poljak
Sekretar škole: Idila Mustedanagić
Logoped: Mirzet Biščević

email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

O.Š. „MAHALA“ je najmlađa škola u Sanskom Mostu. Izgrađena je i počela s radom 1981. godine. Tada je nosila naziv O.Š.“20.oktobar“. Za vrijeme ratnih dejstava škola je devastirana, te nakon sanacije ponovo počela s radom 1996. godine s novim nazivom O.Š.“7.korpus“. Sadašnji naziv O.Š.“Mahala“ s ponosom nosi od 2007.godine.

Nalazi se na prelijepom dijelu grada koji i sam nosi naziv MAHALA. Okružena je zelenilom i sportskim terenima, izvan gradske buke.  Trenutno imamo 427 učenika raspoređenih u 19 odjeljenja. Matičnoj školi pripada i Područna škola u Čaplju, koja broji tri odjeljenja.

Nastavu izvodi 27 nastavnika, stučno zastupljenih, koji se trude da nastavni proces učenicima bude što zanimljiviji. Pored redovne nastave naša škola obiluje brojnim sekcijama, kao što su dramska, likovna, literarna, sportske sekcije, mladi matematičari, fizičari, informatičari, tehničari, ekolozi, biolozi, geografičari, sekcija prve pomoći, horska, folklorna, ritmička sekcija, te dodatna nastava iz stranih jezika.

Učenici naše škole s ponosom su predstavljali školu i van granica Bosne i Hercegovine. Dva puta smo predstavljali našu općinu u Turskoj na Dječijem festivalu folklora, potom smo tri puta učestvovali na Međunarodnom festivalu lutkarstva u Novom Sadu, te na Bijenalu plesa u Francuskoj.

Pored predstavljanja škole van granica Bosne i Hercegovine, naši učenici aktivno sudjeluju na takmičenjima Smotre znanja, stvaralaštva i sporta na svim nivoima, te postižu vrijedne razultate.

Za sve postignute rezultate naše škole zaslužni su iskreni i prijateljski odnosi na relaciji nastavnik- učenik- roditelj, te zajedničkim snagama sigurno koračamo u reformu obrazovanja.