Archive

Privredni savjet općine Sanski Most održao je redovnu sjednicu na kojoj je razmatran nacrt budžeta općine Sanski Most, a ovom prilikom predstavljeni su projekti vezani za razvoj privrede, koji će biti finansirani u partnerstvu općine i međunarodnih organizacija u narednoj godini. Privredni savjet okuplja privrednike sa područja općine Sanski Most, te predstavnike srednjoškolskih obrazovnih ustanova, a formiran je s ciljem omogućavanja njihovog aktivnog sudjelovanja u procesu unapređenja poslovnog okruženja u općini Sanski Most.

Privredni savjet 2

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji i predsjedava privrednim savjetom, ovom prilikom je skupa sa svojim pomoćnicima prezentirao budžeta općine Sanski Most za 2019. godinu koji se nalazi u formi nacrta. Obzirom da su za narednu godinu planirana značajna budžetska sredstva, koja je biti transferirana za potrebe razvoja privrede i novog zapošljavanja, na sjednici je vođena rasprava po pitanju mehanizma na osnovu kojeg će se vršiti dodjela kao i utrošak finansijskih sredstava. Pored toga, na sjednici su prezentirani i najznačajniji projekti koji će se naredne godine finansirati zajedničkim sredstvima općine i međunarodnih organizacija, a koja su direktno namijenjena privredi i njenom razvoju.

Privredni savjet 3

Posebno se izdvaja MEG Projekt, kojeg zajedno realizuju Općina Sanski Most i UNDP. Ovom prilikom pozvani su privrednici sa područja općine Sanski Most, da zajedno sa lokalnom administracijom uzmu učešće u izradi budžeta za narednu godinu, i dostave svoja mišljenja i prijedloge na predloženi nacrt. Prije usvajanja finalne verzije općinskog budžeta, planirano je da se održi još jedna sjednica privrednog savjeta u ovoj godini. Inače, privredni savjet općine Sanski Most ima funkciju savjetodavnog organa, koji predlaže načelniku, općinskom vijeću i drugim loklanim institucijama, mjere za poboljšanje privrednog ambijenta u općini Sanski Most. 

INFO menu

budzetzagradjaneBanner

Video prezentacija

ekobisbanner

Mayor

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

Facebook logo PSD
Oficijelna Facebook stranica Općinskog načelnika

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI