Zbog hladnih učionica veći dio učenika Mješovite srednje škole i Gimnazije u Sanskom Mostu odbio je danas da prisustvuje nastavi, te su se učenici okupili ispred objekta u kojem su smještene ove dvije srednje škole. Nažalost, problemi s grijanjem učionica nisu zaobiđeni ni ove godine, pa su hladnija jutra i nezagrijane prostorije ponovo dočekale učenike.

Oni su danas izrazili protest okupljanjem ispred zgrade, a nakon toga rukovodstvo dvije škole donijelo je odluku da danas nastave neće biti. U proteklih nekoliko dana, zbog ovoga problema, časovi su bili skraćeni za 15 minuta. Kako saznajemo, problem je u tome što nova peć za grijanje još uvijek nije montirana i stavljena u funkciju, zbog prezauzetosti firme koja je izvođač i treba da obavi ovaj posao.

Podsjećamo da su Mješovita srednja škola i Gimnazija, prije nekoliko mjeseci, započele izgradnju sopstvenog sistema grijanja na pelet. U rukovodstvima dvije škole nadaju se kako će sredinom naredne sedmice nova peć za grijanje biti stavljena u funkciju. Do tada mole učenike i roditelje da se strpe, a časovi će sve do uspostavljanja grijanja biti skraćeni.