Međunarodna organizacija za migracije (IOM BiH) je objavila poziv organizacijama civilnog društva za dostavljanje projektnih prijedloga na sljedeće teme: socijalna kohezija i rezilijentnost, učešće zajednica, građanski aktivizam i dijeljenje pozitivnih narativa kroz medije.

Cilj poziva je podrška nevladinim organizacijama i organizacijama civilnog društva iz lokalnih zajednica u kojima borave migranati, azilanti i izbjeglice, podsticanje međusobnog razumijevanja potreba i prava lokalnog stanovništva, migranata, tražilaca azila i izbjeglica, te unapređenje interakcije između ovih grupa.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 15.07.2023, do 23:59. Kompletan tekst poziva sa obrascima za izradu projektnog prijedloga i obaveznih priloga možete naći na linkovima u nastavku:

https://bih.iom.int/call-expression-interest-project-proposals-aiming-strenghten-social-cohesion

https://bih.iom.int/do-business-us-procurement

Molimo vas da pitanja vezana za ovaj poziv dostavite putem maila najkasnije do 05.07.2023, do 23:59. prema uputama iz poziva, na sljedeću adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.